Göz Seyirmesi Tedavisi
20 Temmuz 2024

Göz Seyirmesi Tedavisi


Göz seyirmesi tedavisi, göz seyirmesi durumunda ilk olarak bu duruma neden olan faktörleri belirlemekle başlar. Göz seyirmesi, göz kapağı kasılmaları ve tikleri gibi durumlar oldukça yaygındır. Genellikle gözlerin bir tanesinin alt kapağında görülür, ancak üst göz kapağında da ortaya çıkabilir. Göz seyirmeleri genellikle anlıktır, kısa sürede olur ve geçer; ancak haftalarca, hatta aylarca sürebilen vakalar da mevcuttur.

Göz Seyirmesinin Nedenleri

Göz seyirmesine çözüm bulabilmek için ilk olarak bu sorunun nedenini araştırmak gerekmektedir. Miyokimi olarak adlandırılan bu durumun gözde oluşan ve dalgalanan kas kasılmalarının nedenleri şunlar olabilir:
  • Vitamin Eksikliği: Magnezyum, D vitamini ve B12 vitamini eksiklikleri göz seyirmesine neden olabilir. Bu durumda doktora başvurarak gerekli vitaminleri almak önemlidir.
  • Göz Kuruluğu: Göz kuruluğunun birçok nedeni olabilir. Uzun süre kitap okumak, bilgisayara bakmak veya lens takmak gibi etkenler göz kuruluğuna yol açabilir ve bu da göz seyirmesine neden olabilir.
  • Stres: Stres, birçok hastalığa davetiye çıkardığı gibi göz seyirmesine de neden olabilir. Stres anında kendinizi sakinleştirmeli ve stresten uzak durmalısınız.
  • Kafein ve Alkol: Sinir sistemini olumsuz etkileyen kafein ve alkol göz seyirmesine sebep olabilir. Aşırı kahve ve alkol tüketimini azaltmak gerekmektedir.
  • Göz Yorgunluğu: Aşırı dikkat gerektiren işler yapmak, güneş gözlüğü kullanmamak ve çok fazla kitap okumak gibi nedenler göz yorgunluğuna yol açabilir. Bu da göz seyirmesine neden olur.
  • Göz Alerjisi: Göz alerjisi olan kişiler dikkatli bir şekilde tedbir almalıdırlar. Alerji sonunda göz seyirmeleri görülebilir.
  • Görme Kusurları: Hipermetrop, astigmat ve miyop gibi görme kusurları olan kişilerde, gözlük numarasının değişmiş olması veya bu kusurlardan birinin yeni ortaya çıkıyor olması göz seyirmesine neden olabilir. Bu tip seyirmeler genellikle hemen geçmez ve uzun süre rahatsızlık verebilir.
  • Bazı Hastalıklar: Başlangıç aşamasındaki bazı hastalıkların belirtileri olarak da göz seyirmesi problemi yaşanabilir. MS hastalığı, hipoglisemi, Parkinson hastalığı, Tourette sendromu gibi nörolojik sorunlar göz seyirmesi ile kendini gösterebilir. Bu hastalıkların belirtileri arasında vücudun farklı bölgelerini de etkileyen başka belirtiler de vardır. Uzun süren göz seyirmelerinde bir uzmana başvurmak en doğru davranış olacaktır.

Göz Seyirmesi Nasıl Geçer?

Genellikle göz seyirmeleri kısa sürer ve kendiliğinden geçer. Bu konuda modern tıbbın çok fazla araştırması bulunmamaktadır. Göz seyirmesini durdurmak için kasılmaya müdahale etmek mantıklıdır. Bu durumda soğuk veya sıcak kompres işe yarayabilir. Göz kompresi yaparak göz seyirmesine neden olan aktif sinir yatışabilir ve seyirme geçebilir. Tonik içmek de göz seyirmesini durdurmak için etkili olabilir. Tonik alkollü değildir; soda benzeri bir içecek olan tonik içerisindeki kinin maddesi göz seyirmesinin geçmesinde etkili olabilir.

Göz seyirmesini geçirmek için yapılması gereken en önemli şey, elbette göz seyirmesinin sebebini bilmekten geçmektedir. Göz seyirmesinin nedeni kafeinse kahve içmeye ara verilmeli, stres kaynaklıysa stres azaltılmalı, göz yorgunluğunuz varsa uykunuzu alarak gözlerinizi dinlendirmelisiniz.

Doktora Başvurulması Gereken Durumlar

Göz seyirmeniz sizi rahatsız edecek durumda ise ve doktora gidip gitmemek konusunda kararsız kaldıysanız, şu durumlarda doktora başvurmanız tavsiye edilir:
  • Bir hafta boyunca göz seyirmeniz geçmedi ise,
  • Göz kapağınızda tamamen kapanma oldu ise,
  • Göz seyirmesine bağlı üst göz kapağınızda sarkma oluştu ise,
  • Yüzünüzde göz dışında başka bölgelerde de seyirme oluyor ise,
  • Göz seyirmesi dışında gözünüzde şişlik, kızarıklık ya da akıntı varsa.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Göz Seyirmesinin Belirtileri

Göz Seyirmesinin Belirtileri

Göz Seyirmesinin Nedenleri

Göz Seyirmesinin Nedenleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sağ Göz Seyirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Sağ Göz Seyirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Göz Numarası Artmış Olabilir

Göz Numarası Artmış Olabilir

Sol Göz Seyirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Sol Göz Seyirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Göz Seyirmesi İçin Dua Okunuşu ve Anlamı

Göz Seyirmesi İçin Dua Okunuşu ve Anlamı

Göz Seyirmesi Tedavisi

Göz Seyirmesi Tedavisi